Sanatate

3 pasi prin care previi raceala din sezonul rece

Prima zapada aduce zambete pe buzele noastre, insa daca nu luam cateva masuri preventive, aceasta va aduce si viscolul numit si „raceala„. Oricat de precaut esti cu sanatatea ta, parca niciodata nu e de ajuns sa te previna sa nu racesti. Iata 3 pasi simpli, pe care daca ii urmezi vei scapa de raceala in sezonul rece.

1. Vitamina C in stare pura

Lamaia contine cea mai mare cantitate de vitamina C in stare naturala. Pentru a-ti intari sistemul imunitar impotriva racelii, prepara urmatorul amestec in fiecare dimineata, inainte de micul dejun: stoarce o lamaie in 200ml apa calduta, adauga 1-2 lingurite de miere si bea pe stomacul gol. In primul rand te va energiza instant, mai rapid decat o cafea. In al doilea rand iti va regla tractul intestinal si va contribui la arderea mai rapida a grasmilor din corp. Organismul va absorbi astfel cantitatea necesara de vitamina C, necesara combaterii virusilor dati de raceala.

Tips: Daca ti se pare prea acra combinatia de mai sus, iti poti face un ceai preferat in care sa storci lamaia si il indulcesti cu miere.

2. Antibiotice naturale

O vorba din popor spune ca daca consumi regulat ceapa, ursturoi si hrean nu ai cum sa te capeti cu o raceala. Si asa si este. Ceapa, usturoiul si hreanul contin enzime, vitamine si minerale. Enzimele din sucul de ceapa sau usturoi sunt cunoscute pentru efectele lor miraculoase impotriva bacteriilor si microbilor. Incearca sa le consumi cat mai des, fie crude, fie in mancare.

este nu numai un antigripal si antiinflamator natural, ci ajuta si la reglarea tensiunii arteriale, a functiilor ficatului si stomacului, etc. Daca nu iti place gustul intepator de usturoi in mancare, poti inghiti cate un catel de usturoi.

Ceapa este un remediu excelent impotriva tusei si brositei. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi o ceapa in apa timp de 10-15 min si sa bei „ceaiul” astfel obtinut.

Gerul de afara accentueaza fenomenul de nas infundat. Hreanul este cel mai bun remediu pentru a desfunda caile respiratorii si a trata durerea din gat. Pentru a avea un rezultat rapid, mananca-l crud. O alta metoda rapida si gustoasa este sa il dai pe razatoare impreuna cu o sfecla, sa le amesteci bine si le tii la frigider. Poti lua cate o lingurita din salata astfel obtinuta, sau o poti consuma ca si garnitura la masa.

Tips: Ceaiul de ceapa nu are un gust prea placut, de aceea il poti indulci cu miere. Hreanul in poti da pe razatoare si amesteca in salata servita ca si garnitura la masa, pentru a mai diminua din iuteala.

3. Sauna

Temperatura crescuta din sauna ajuta la distrugerea microbilor, agentilor patogeni si a toxinelor din corp. Sauna umeda este benefica pentru a desfunda caile respiratorii si porii. Sauna uscata ajuta la relaxarea muschilor, atenuarea durerilor musculare si eliminarea toxinelor din corp, inclusiv a virusilor.

Tips: Dupa sauna se recomanda odihna prelungita. Lipsa de somn poate slabi sistemul imunitar. Incearca sa dormi macar 7-8 ore pe noapte. Poti inlocui sauna cu o baie fierbinte, cat suporti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.