Timp Liber

Plimbare prin Cheile Tisitei

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cheile Tisitei din statiunea Lepsa sunt o destinatie mai putin populara turistilor. Muntii au altitudini destul de mici comparativ cu cei de pe Valea Prahovei, le lipseste spectaculozitatea crestelor inalte si golase. Insa o plimbare de o zi prin chei, intr-o liniste asurzitoare, sigur te va revergora.


Good to know:

Marcaj: triunghi rosu 

Lungime: 8-9km

Durata: 5-6h

Traseu: Gura Tisitei – Valea Tisitei – Tunelul Mare


On our way

Pentru a intra pe traseu, inainte de Lepsa trebuie sa faci stanga (daca vii dinspre Focsani) si sa treci podul peste Tisita. Masina se poate lasa intr-o parcare destul de maricica inainte de intrarea in rezervatie.

Odata pasind in rezervatie, am fost intampinati de un „marcaj” destul de neprietenos: 2 amprente. Si nu orice amprente, ci ale lui Martinel, care isi duce traiul prin aceste chei.

cheile tisitei

Inarmati cu cantece (poate ne aude ursul si fuge neimpresionat de vocile noastre) am pornit la drum. Un traseu destul de usor (doar vreo 2 podete subrede ce te vor pune putin in dificultate).

[Best_Wordpress_Gallery id=”28″ gal_title=”cheiletisitei1″]

Plimbarea e foarte relaxanta, auzi doar cantecul pasarilor si susurul apei pe care o tot traversezi la stanga si la dreapta.

[Best_Wordpress_Gallery id=”29″ gal_title=”cheiletisitei2″]

Pe la jumatatea drumului ajungem intr-o poienita, in mijlocul careia gasim un canton (dezafectat).

Ne odihnim putin langa el, insa cand ne uitam mai bine prin jur, mare ne-a fost mirarea cand am vazut cateva „marcaje” familiare. Da, urmele lui Martinel. Am strans rapid rucsacurile si am plecat mai departe.

Ne-am continuat plimbarea pana la Tunelul Mare. Pentru ca nivelul apei era destul de crescut, nu am putut trece sa parcurgem si restul traseului, asa ca am facut cale intoarsa.

[Best_Wordpress_Gallery id=”30″ gal_title=”cheiletisitei3″]

Luminita de la capatul Tunelului Mare din Cheile Tisitei:

Ajunsi inapoi, ne-am cufundat picioarele in apa rece a Tisitei. O plimbare relaxanta, ideala pentru familiile cu copii si nu numai.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.