Fructe de mare cu paste
Nu se poate sa nu fi vizitat Grecia si sa nu fi ramas cu gandul la gustoasele fructe de mare. Iata o reteta simpla de fructe de mare care iti va potoli pofta si dorul de malul marii albastre.
Ingrediente: (pentru 2 portii mari sau 4 mici)
- 300g mix de fructe de mare
- 150g creveti decorticati
- 200g spaghete
- 100ml vin alb
- ulei
- 50g unt
- 50g bulion de ardei iuti (sau un sos picant preferat)
- sare, piper, condimente
- 150g mixt salata
Preparare:
Mixul de fructe de mare impreuna cu crevetii se lasa la decongelat la temperatura camerei pana se dezgheata complet. Daca totusi nu ai timp sau rabdare sa astepti, poti pune mixul la cuptorul electric (sau cu microunde) la programul special pentru decongelare.
Dupa ce fructele de mare s-au decongelat complet, se spala bine cu apa calduta intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
Cat se scurg fructele de apa, se pun la fiert pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj, cu un praf de sare si o lingurita de ulei, amestecand frecvent sa nu se lipeasca.
Intr-o se pun la incins 50g ulei. Se adauga cu grija fructele de mare si se amesteca cat sa se unga toate cu ulei. Dupa 3 minute se toarna vinul alb peste fructe, se amesteca usor si se acopera cu un capac.
Cat scad fructele de mare in vin, se scurg pastele fierte, se trec printr-un jet de apa si se lasa la scurs.
Cand a scazut vinul aproape de tot iar fructele au o consistenta moale, se adauga bulionul de ardei iuti. Daca nu ai asa ceva in casa, poti pune orice sos picant preferi. Se pot presara si condimentele preferate, precum ghimbir pudra, sare, piper, boia iute, oregno, dupa gust. Se amesteca bine cat sa se incorporeze sosul si se acopera pentru 5 minute.
Dupa 5 minute, se adauga cu grija pastele in tigaie si se amesteca bine cat sa se incorporeze sosul si fructele de mare si se mai lasa inca 3-5 minute pe foc.
Intre timp, se prepara mixul de salata, asezonat cu sare, piper, ulei si otet, dupa preferinta.
Pastele se servesc calde, impreuna cu salata. Pofta buna!
Good to know:
- Timp de preparare: ~ 30-40 minute.
- Valoare energetica: ~ 1.537 kcal.
Tips:
Pentru a fragezi mai bine fructele de mare si a scapa de mirosul de peste, se fierb bine in vin, pana se inmoaie.